Lezzet eleştirmenlerinin incelemelerini ve yemekler hakkında yapılan araştırmaları bir araya getiren seyahat rehberi TasteAtlas, dünyanın en iyi çorbalarını sıraladı.  

51Beed5E91D749D9A8C47Fd05E3D7Ea8

Listede 8'inci sırada beyran çorbası, 16'ıncı sırada mercimek çorbası, 60'ıncı sırada ise domates çorbası yer aldı. 90'ıncı sırada ise cacık kendine yer buldu. 

1. Bori Bori Paraguay

1. Bori-bori / Paraguay

Bori-bori, et (genellikle dana eti veya tavuk), mısır unu ve peynirden oluşan köfteler ve havuç, kereviz ve soğan gibi sebzelerle dolu bir Paraguay çorbasıdır. Çorba geleneksel olarak defne yaprağı, karanfil ve maydanozla tatlandırılırken, safran ona bir altın rengi verir.

2. Rawon Endonezya

2. Rawon / Endonezya

Rawon, kökeni Doğu Java'ya dayanan bir Endonezya yemeğidir. Bu çorba genellikle yavaş pişirilmiş dana eti ve limon yaprakları, limon otu, zencefil ve acı biber gibi diğer geleneksel Endonezya malzemeleriyle yapılır. 

Ancak, çorbadaki asıl önemli unsur Endonezya siyah fındığı olan buah kluwek'tir.

3. Soto Betawi Endonezya

3. Soto Betawi / Endonezya

Soto Betawi, genellikle limon otu, zerdeçal, galangal, kefir limon yaprakları ve kişniş gibi çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş hindistan cevizi sütü suyunda yavaşça pişirilen et ve sakatat parçalarından oluşan doyurucu bir dana çorbasıdır. Servis edildiğinde çorbaya genellikle domates, yeşil soğan, tatlı soya sosu ve emping krakerleri gibi farklı soslar eşlik eder.

4. Ramen Japonya

4. Ramen / Japonya 

Ramen, ilk olarak 1910 yılında Çinli aşçıların erişteleri tuzlu bir et suyuyla birleştirmesiyle Japonya'da ortaya çıkan bir erişte çorbasıdır.

5. Yokohama Ramen (Yokohama Style Ramen) Japonya

5. Yokohama ramen (Yokohama-Style Ramen) / Japonya

Yokohama tarzı ramen, Yokohama bölgesinden gelen ve 1974'e dayanan bir Japon ramen türüdür. 

6. Taiwanese Hot Pot Tayvan

6. Taiwanese Hot Pot / Tayvan

Özellikle soğuk ve yağmurlu günlerde yenir. Belirli bir tarifi yoktur ancak bir tencere et suyu ve içinde pişirilen çeşitli malzemelerden oluşur, ardından tüketilmeden önce eşlik eden sosa batırılır.

7. Sopa Tarasca Meksika


7. Sopa Tarasca / Meksika

Tarascan püreli fasulye çorbası, Orta Amerika'nın Kolomb öncesi önemli uygarlıklarından biri olan Tarascan veya Purépecha halkının evi olan Meksika'nın Michoacán eyaletinden geliyor. 

8. Beyran Çorbası Türkiye


8. Beyran çorbası / Türkiye

Beyran çorbası, Türkiye'de Antep yöresinde yapılan bir çorbadır. Koyun boyun eti ve koyun yanağından yapılır. Çorbayı oluşturan diğer malzemeler pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep pul biberidir. Bu çorba kahvaltıda da yenir.

9. Tonkotsu Ramen Japonya

9. Tonkotsu ramen / Japonya

Tonkotsu ramen, Japonya'nın Kyushu adasındaki Fukuoka Eyaleti, Kurume'de ortaya çıkan bir ramen yemeğidir ve Kyushu'ya özgü bir yemektir.

10. Miso Ramen Japonya

10. Miso ramen / Japonya

Miso ramen, miso tabanı, et suyu ve sebzelerin bir wok'ta pişirilmesiyle yapılan bir yemektir. Karışım daha sonra fasulye filizi, kıyılmış domuz eti, sarımsak, tatlı mısır ve (bazen) yengeç, deniz tarağı ve kalamar gibi yerel deniz ürünleriyle doldurulur. 


Listenin tamamına ve diğer Türk çorbasının hangisi olduğuna buradan ulaşılabilir.