Meksika'da son yıllarda zengin Türk mutfağı popülerlik kazandı. Başkent Mexico City'de yer alan ünlü bir otel zincirine ait Azur Restoran'da bir ay boyunca Türk mutfağının lezzetli örnekleri servis edildi. Bu yılın her ayında Akdeniz'deki farklı ülkelerin mutfaklarına ait yemeklerin sunulduğu restoranda, İtalya, Lübnan, Yunanistan ve Mısır gibi ülkelerin ardından Ağustos ayı Türk yemeklerine ayrıldı.

Dünya Gıda Günü'nde açlık krizi ve Gazze'deki insanlık dramı alarm veriyor Dünya Gıda Günü'nde açlık krizi ve Gazze'deki insanlık dramı alarm veriyor

A W278679 01

5 TÜRK YEMEĞİ MEKSİKALILARA TANITILDI

Lüks markaların ve restoranların yer aldığı Miguel Hidalgo semtindeki restoranın şefi tarafından Meksika kültürüne uygun seçilen 5 farklı Türk yemeği, menüye uyarlandı. Menüye konulan hünkarbeğendi, lahmacun, balık ekmek, gözleme ve Adana kebap Meksikalılara tanıtıldı.

A W278679 02

Yemeklerin yanı sıra Türk mutfağının sembollerinden biri olan Türk kahvesi de menüde yer aldı. Türk geleneklerine uygun bir şekilde kumda pişirilen kahve, klasik sunumuyla servis edildi.

A W278679 03

“ŞEFLERDEN MEKSİKA DOKUNUŞLU TÜRK LEZZETLER”

Tüm inceliklerini anlatarak Türk kahvesini hazırlayan barista Antonio, Türk kahvesinin UNESCO tarafından kültürel miras olarak kabul edildiğini hatırlattı.
Şef Ivan Vera ise yaptığı açıklamada, “Orta Doğu'yu da içeren Akdeniz mutfağı konseptimizin amacı taze Meksika ürünlerinin kalitesiyle bu lezzetleri Meksika'ya getirmek. Meksika'daki yemekler Türkiye'dekilerle aynı değil, baş şefimiz özel bir Türk lezzeti sunuyor. Bunlar temel olarak Meksika dokunuşlu Türk lezzetleri” dedi.
Restoranda en çok talep gören Türk yemeklerinin kalıcı olarak menüde yer alması planlanıyor.

A W278679 05